4. aprillil toimus Tartu Ülikooli bioloogiaõpikoja viimane töötuba ja pidulik lõpetamine diplomite jagamise ja tordisöömisega.

Õppeaasta jooksul toimus kaheksa töötuba, teemad olid: taimed, loomad, ökoloogia, inimene, mikrobioloogia ja geneetika. Õpikoja läbimise tunnistus annab võimaluse tulevikus TÜ õpingute korral lisada vabaainetesse 1,5 EAP. Teaduskooli bioloogiatudengite juhitavast õppeprogrammist võttis osa kokku 22 Kuusalu KK ja Loksa Gümnaasiumi 7.- 9. kl. õpilast. Õpilased olid keskmisest suurema  loodushuviga ja seepärast oli ka osavõtt töötubadest aktiivne. Osati hinnata ka noorte juhendajate teadmisi, head suhtlemisoskust ja huumorimeelt.

Nii õpilased kui ka bioloogiaõpetajad hindasid õpikodade väärtust just uue teaduspõhise info jagamisel ja mitmekesiste praktiliste tööde läbiviimiste poolest. Mõlemal koolil puudub praegu tänapäevane labor, praktilisi töid tehakse nn põlve otsas ja kitsastes oludes.

Oleme väga tänulikud õpikoja juhendajatele ja kolleegidele, kes toetasid meid. Õpikodasid koordineerisid oma koolides õpetajad Eve Sarap ja Glaidi Aasrand. Pildigalerii.

bio9

Noppeid õpilaste  tagasisidest:  

„Õpikoda arendas mind kindlasti, sest sain uusi teadmisi DNA-st ja RNA-st, aga ka vanu õpitud teemasid korrata.“ (Sandra)

„Väga meeldis kuulata tõestisündinud lugusid inimestest“ (Jasmin)

„Sain lisateavet teemade kohta ning uusi toredaid fakte. Meeldis koodipäikese abil DNA-st erinevat infot leida. “ (Saskia)

„Meeldis õppida uusi asju, mida saan kasutada järgmistes bioloogiatundides. Meeldis maitsta putukaid kui tulevikutoitu“ (Karl)

„Lõbus oli koodipäikese abil kolli joonistada“ (Ere)

„Õpikoda avardas üldist silmaringi. Oskan nüüd kasutada mehaanilist pipetti, tean kuidas DNA-d paljundada ja kuidas töötab PCR masin“ (Reti)