Neljapäeval, 12. detsembril korraldas Kuusalu Keskkooli 12. klass bioloogiatunni raames konverentsi, mille teemaks "Viirused ja bakterid".
Konverentsil räägiti viiruste ja bakterite tähtsusest, haigustest ja nende vältimisest, biotehnoloogia kasutusvõimalustest, GMO-st, kääritatud toiduainetest ja tervislikest kääritatud jookidest.
Vaata rohkem pilte pildigaleriist.
Konverentsi avasid moderaatorid Anette ja Tobias. Esimese ettekande valmistasid ette Sandra- Liis ja Noora, kes rääkisid geenitehnoloogiast ja GMO-st. See andis hea ülevaate geenitehnoloogia kasutusaladest, arengusuundadest, GMO eelistest ja puudustest võrreldes looduslike organismidega ning Eesti ülikoolidest, kus geenitehnoloogiat õppida saab. Seejärel vaadati Mattiase videosalvestust viirustest ja nakkushaigustest, mis tutvustas viiruste ehitust, nakkushaiguste levimisviise ning kuidas vältida haigestumist. Pärast seda korraldasid Liisbel ja Maria- Victoria DNA- ja RNA lämmastikaluste paardumise seaduspärasuste kordamiseks liikumismängu.
Viimased kaks ettekannet tutvustasid fermentatsiooni kasutamisviise, ajalugu, tooteid ning nende mõju tervisele, esinejateks Kersty ja Jesse. Esitluste järel said külalised maitsta erinevaid fermenteeritud tooteid nagu: hapukurk, juust, salaami, erinevate maitsetega Captain Kombucha, hapukurgi soolvett ja keefiri.
Seejärel toimus veel kaks toredat liikumispausi. Ürituse lõpuks korraldasid Getter ja Birgitta kahooti, aluseks ettekannetest kuuldu- nähtu. Kahooti võitis Tobias.
Täname aktiivselt osalenud külalisi: klassijuhatajaid Niina ja Merja ning kooli juhtkonna liikmeid.
Leidsime, et konverentsi korraldamine oli hea vaheldus tavatundidele, saime teha klasside vahelist koostööd ja oma silmaringi laiendada.
12. klass ja õp. Eve