14. jaanuaril toimus Kuusalu valla traditsiooniline tänukontsert, kus tunnustati 2021. aasta kõige silmapaistvamaid tegijaid meie vallas.
Oleme väga uhked meie inimeste üle ja õnnitleme kõiki tunnustatuid!

AASTA NAISNOORSPORTLANE: Maarja Katherine Link
AASTA MEESNOORSPORTLANE: Joonas Tristen Lootus
AASTA NOOR: Joosep Mürk
AASTA NAISSPORTLANE: vilistlane Sanna Aaslav-Kaasik

MÄRKA ja TUNNUSTA tänukirjad said:

Kuusalu Keskkooli direktor KRISTI TARIK
õpetaja ILVARD EERIKSOO
õpilane KEITLYN VOLKOV
õpilane EVAR SAUL
õpetaja MARI PAENURM - välitunni peakorraldaja
vilistlane AIDI GERDE TUISK
ujumistreener MARIANNE SEIMAN

Pildid: Raul Valgiste/Kuusalu Kroonika

maarja lootus joosep 

  mariP kristi

AASTA NAISNOORSPORTLANE: 9. klassi õpilane Maarja Katherine Link
Ta tuli 2021. aastal Eesti noorte ja juunioride meistrivõistlustel kahekordseks Eesti meistriks, saavutades esikoha nii 50 m kui ka 100 m selili ujumises. Tulemused olid tugevad isiklikud rekordid. Samuti võistles ta Eesti koondise ridades oma esimesel rahvusvahelisel tiitlivõistlusel Põhjamaade noorte meistrivõistlustel, kus saavutas tugevas konkurentsis 100 m seliliujumises 6. koha. Ta on esimene Kuusalu vallast sirgunud ujuja, kes sellel väga tiheda konkurentsiga spordialal nii kõrgele on jõudnud.

AASTA MEESNOORSPORTLANE: 8. klassi õpilane Joonas Tristen Lootus
Veemoto klassis on ta GT-15 Eesti meister ja Läti meister 2021. Lisaks edukad esinemised rahvusvahelistel tiitlivõistlustel.

AASTA NOOR: 12. klassi õpilane Joosep Mürk
Ta on Kuusalu kooli õpilasesinduse liige, õpilasesinduse juhatuses ning õppenõukogu liige, 2021. aastast Kuusalu noortevolikogu liige. Noortekogudes on ta kaasamõtleja ja kaine meel, kes hoiab ennast kursis ka muu poliitika ja eluga. Lisaks on ta edukalt esindanud Kuusalu kooli ja Kuusalu Kalevit spordis - tema alad on korvpall, võrkpall ja jalgpall. Ta kirjutab ka luuletusi, mida on käinud luuleõhtutel esitamas, ning räpib.

AASTA NAISSPORTLANE: Sanna Aaslav-Kaasik
Meie vilistlane. Sihikindel ja töökas, kelle edu iseloomustab lisaks suurele osavusele ka perekondlik tugev tiimitöö! Paadiklassi F-125 maailmameister!

MÄRKA ja TUNNUSTA tänukirjad said:

Kuusalu Keskkooli direktor KRISTI TARIK
Koolijuht, kes väärib keerulisel koroona-aastal tunnustust, sest on energiliselt ja edukalt juhtinud kooli väga pingelisel ajal, kus koroonaprobleeme on võimendanud haridusministeeriumi keerulised sõnumid, ruumi- ja õpetajatepuudus, kooliosa juurdeehitus. Tema juhtimisel on kool teinud kõik selleks, et õpilastele oleks tagatud maksimaalses mahus kontaktõpe ja et lapsevanemad oleks korrektselt informeeritud.

Õpetaja ILVARD EERIKSOO
Kuusalu Spordiklubi juhina on tema kanda olnud valla tuntud kergejõustikuüritused - lauritsapäeva jooks, Kuusalu valla MV kergejõustikus (Margus Keerma mälestusvõistlus) ning valla laste spordipäev. Ta on korraldanud heal tasemel, osalejate arv on kasvanud ka koroona-aastatel. Lisaks viib ta treeneri ja kehalise kasvatuse õpetajana oma põhitöö kõrvalt lapsi erinevatele võistlustele, on motiveeriv ja armastatud eeskuju noortele.

7. klassi õpilane KEITLYN VOLKOV
Kogu hingega pühendunud spordile, mida kinnitavad ka ta tulemused. Ta saavutas Eesti noorte meistrivõistlustel U-14 vanuseklassis kuulitõukes esikoha. Lisaks sellele on ta kõrgeid kohti saavutanud TV10 olümpiastarti vabariigi finaaletappidel.

9. klassi õpilane EVAR SAUL
Noor ja mitmekülgne sportlane, kellel möödunud aastat ette näidata palju poodiumikohti jalgrattasõidus nii Tartu noortetuuril, Filter maanteekarikasarjas, Pärnu, Jõgeva, Tartu rattarallidel. Lisaks on ta saavutanud häid kohti suusavõistlustel – näiteks Estoloppeti 4 etapi üldarvestuses oma vanuseklassi esikoht.

Õpetaja MARI PAENURM - välitunni peakorraldaja
Kodanikuõpetuse välitund Valklas oli viimaste aastate üks positiivsemaid kuvandiüritusi Kuusalu vallast ja koolist. President Alar Karis külastas oma ametiaja alguses valda Eestile oluliseses kohas ja olulisel päeval 30. novembril - sellest päevast on Eesti olnud kauem iseseisev kui okupeeritud.

Vilistlane AIDI GERDE TUISK
Baltimaade meistrivõistluste II koht naiste grupisõidus, millega kaasnes teist aastat järjest Eesti naiste grupisõidu meistritiitel. Arvukad kõrged kohad nii Eestis kui välismaal. Eesti Jalgrattaliit tunnistas ta Eesti parimaks NU23 jalgratturiks. Tublit tööd kroonib tema profilepingu pikendamine 2022. aastaks Hispaanias.

Ujumistreener MARIANNE SEIMAN
Treenides lapsi ujumisradadel, on ta ujulast teinud lastele teise ja väga toetava kodu. Isegi need noored, kelle ambitsioonid elus ei ole ujumisega seotud olnud, lähevad treeningutele heas tujus, toovad pea iga kord võistlustelt koju isiklikke rekordeid ning hindavad treenerit ka oma igapäevatoimetustes kõrgelt. Küll tehakse kodus süüa treeneri antud retsepti järgi või mängitakse ühiseid mänge võistluste ajal ööbimiskohas olles. Ta oskab noortega rääkida lisaks ujumistehnikatele muudest maailma asjadest.