Esmaspäeval, 19. septembril kooli saabunud Eesti Loodusmuuseumi seenetundja Uve Ramst laotas algklasside koridori aknalaudadele laiali laste endi poolt korjatud seened. Kiirelt said seened määratud ja tingmärkidega tähistatud. Lühitutvustusi viis näitusel läbi muuseumipedagoog Tiiu Liimets. Päeva jooksul tutvusid näitusega ja said seeneteadjamaks õpetajad, koolitöötajad ja ka mõned lapselapsele järgi tulnud vanavanemad.
Lisaks seente tundmaõppimisele osalesid algklasside õpilased ka programmis „Loomade valmistumine talveks“, mida juhendas zooloog Anne-Ly Nurmõtalo.  Kaasavõetud topised ilmestasid vestlust.
Kaheksandate klasside putukaprogrammi tarbeks oli entomoloog Uno Roosileht koostanud ajutised kollektsioonikarbid Eestis elavate olulisemate putukarühmade esindajatega. Õpilased olid aktiivsed ja tunni lõpuks laienesid putukajutud juba inimese ja looduskaitseni välja. Pikki vahetunde meie koolis aga veetis Uno Roosileht klaverit mängides muusikaklassis õpetaja Taavi Esko lahkel loal.
Gümnaasiumiklassidele mõeldud loengut „Putuktoidulised taimed“ viis läbi botaanik Jana-Maria Habicht. Loengu elavdamiseks kasutas ta videoklippe, herbaarlehti ja ka täiesti elusat taime kärbsepüünist. See taim sulgeb kähku oma lehe, kui lehe sisepinda pliiatsiotsaga torkida.
Kolmteist 5-12.kl. loodusehuvilist said teha algust oma isikliku putukakogu koostamisega. Entomoloog Aare Lindt  jagas teadmisi putukamaailma kohta, tutvustas interneti võimalusi vahendite tellimisel ning õpetas praktilise tööna liblika tiibade sirutamist.
Praegu on Eesti Loodusmuuseumi Laia tänava maja remondiootel ja muuseumi töötajad külastavad Keskkonnainvesteeringute Keskuse  projekti „Loodusmuuseum tuleb külla“ toel Harjumaa koole.
Mõeldes sisukale päevale on tore, et nad jõudsid ka meie juurde külla tulla. Vaata pilte pildigaleriis!