17. - 19. aprillil külastab Kuusalu Keskkooli Rootsis Fagerstas asuva Brinellskolan’i õpilaste ja õpetajate delegatsioon. Tutvutakse kooliga ja Kuusalu vallaga. Neljapäeval, 19.04 toimub vastuvõtt Tallinnas Rootsi saatkonnas.

Finally back in Kuusalu!

It all started in 2007 when we for the first time visited your wonderful school, and now we are here for the fourth time! Why?­ Because all our students who has visited your school has learned a lot about Estonia and Kuusalu. They have always been welcomed in your school and in your homes as guests and some of them are still having contact with their former host students. We think that this is very important when young people are making friends between our countries, learning that eventhough a lot of things are different we are very much alike with similar interests and dreams about a nice and peaceful future.

Now we are making plans so that we can welcome you to our school in Fagersta. This will  also be for the fourth time and we truly wish is that this exchangeprogramme will continue for a long period of time!

So, from all of us to all of you, thank you for your great hospitality and hope to see you soon!

Teachers and students from Brinellskolan, Fagersta, Sweden

Lõpuks ometi jälle Kuusalus!

Kõik algas aastal 2007, kui külastasime esimest korda teie imetoredat kooli, ja nüüd oleme siin juba neljandat korda. Miks? Sest kõik meie õpilased, kes on siin käinud, on saanud palju teada Eestist ja Kuusalust. Nad on alati olnud teretulnud teie koolis ja külalistena teie  kodudes ja mitemetel neist on tänaseni sidemed teie endiste õpilastega, kes on neid oma kodus vastu võtnud. Me oleme arvamusel, et meie riikide ja meie noorte omavaheline kontakt ja sõprus on väga tähtsad – nii õpime üksteist tundma ja saame teada, millised on meie erinevused, aga samuti saame teada, kui sarnased on meie huvid ja mõtted ilusast, rahumeelsest tulevikust.

Nüüd teeme jälle plaane, et öelda teile tere tulemast ja võtta teid vastu oma koolis Fagerstas. See saab olema samuti neljas kord, ja me soovime tõesti väga, et meie kontaktid jätkuksid pikka aega!

Meie kõikide poolt palju tänu teile kõikidele teie suurepärase hoolitsuse ja külalislahkuse eest – ja ootame teid külla!

 

Õpetajad ja õpilased Fagersta Brinellskolan’ist, Rootsist