Veel hiliskevadel, pea õppeaasta lõpus saavad Kuusalu keskkooli õpilased võimaluse kohtuda teiste riikide eakaaslastega Erasmus+ projektide raames.

7.- 13. mail toimub „Väärtused – aktiivse kodaniku olemus“ raames projektikohtumine Zagrebis, Horvaatia pealinnas. Tegu on projekti viimase kohtumisega ja teemana käsitletakse animatsiooni, mis on ühtlasi eelmise aasta teema – jutuvestmine (Storytelling) - jätk. Eelmisel aastal sündis kõikide osalevate riikide legenditest e-raamat, mis on loetav veebis.

Horvaatias võetakse legendide peategelased ning pannakse nad kokku ühte multifilmi. Juhendajad Zagrebi filmiklubist õpetavad lastele animatsiooni põhitõdesid ning praktilisi oskusi. Projektis osalevad lisaks Kuusalu koolile veel koolid Itaaliast, Poolast, Norrast, Portugalist, Türgist ja võõrustajamaa Horvaatia.

Horvaatia reisil osalevad Rauno Püü (6A), Hugo Arrak (6B), Maribel Uusmaa (6C) ja Sandra Järve (7A). Lapsed elavad võõrustavates peredes, saades seeläbi suurepärase võimaluse kogeda horvaatia eakaaslaste ja nende perede igapäevaelu. Horvaatiasse sõidavad õpetajad Kai Peterson, Piia Palge-Lepik ja Rasmus Merivoo.

***
22.- 28. mail sõidab 10-liikmeline õpilasgrupp Itaaliasse, et osaleda projekti „Kaasava hariduse võimalused Spordi ja Muusika näitel“ selle õppeaasta viimasel kohtumisel. Projekt jätkub ka veel järgmisel õppeaastal. Itaalia kohtumise teema on SPORT – nädala jooksul arendatakse oma koostööoskusi, teistega arvestamist ja ning kõike seda aktiivse liikumise ja mängu kaudu.

Projekti üldkoordinaator on ette andnud väga täpsed kriteeriumid, mille alusel lapsi valitakse reisidele. Tegu on kaasava hariduse projektiga ja hõlmatud on kõik koolis õppivad õpilasgrupid, sh erivajadustega õpilased. Projekti kriteeriumid on avaldatud kooli kodulehel, nendega saab tutvuda ka Tugikeskuse juhi Piret Kamberi juures. Meil on väga hea meel, et õpilasreisidele soovijaid on järjest rohkem ning paljud lapsed saavad ka maksimumpunktid kriteeriumite alusel pingerea moodustamisel. Seepärast on tulnud meil lõplik valik teha loosi teel.
Itaalia reisil osalevad järgmised õpilased:

Miia Järve 5C
Risto Haabsaar 5C
Caroly Kiik 6A
Jan-Eric Liljan 6A
Jarko Toomvap 6B
Bronek Riiberg-Harsija 6C
Anna-Liisa Vija 6C
Carmen Pajuste 7A
Joosep Mürk 7A
Joanna Roopa 7B

Õpilased majutatakse hotelli. Lisaks sportlikele tegevustele pakutakse ka kultuuriprogrammi ning võimalust tutvuda Itaalia ja pealinna Roomaga. Itaaliasse sõidavad õpetajad Pille Pürg, Piret Kamber ja Heli Perg.

Toredat reisi ja koosõppimist Erasmus+ projektpartneritega Euroopast!